Doel

Doel

Doel 2023

Een 2de duofiets voor fietsmaatjes Haarlemmermeer

Als actieve schaatsers realiseren wij ons regelmatig in wat voor een bevoorrechte positie wij verkeren dat wij in de buitenlucht kunnen sporten. Dit fijne gevoel gunnen wij ook mensen die door een beperking niet in staat zijn zelfstandig te sporten of te bewegen. De eerste zondag van maart organiseren wij, traditioneel, een sponsortocht op de ijsbaan in Haarlem. De opbrengst van 2023 willen wij schenken aan de Stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer voor de aankoop van een 2e duofiets in Nieuw-Vennep. Door de aankoop van deze elektrische fiets zijn vrijwilligers in staat om samen met nog meer mensen met een beperking buiten te fietsen.

“Sinds juni 2022 ben ik in het bezit van een duo-fiets, wat mij een heerlijk nieuw gevoel van vrijheid heeft  opgeleverd. Doordat ik blind ben, werd ik tot voor kort beperkt tot een wandeling in de omgeving of was ik voor een alternatief gebied afhankelijk van een auto.
Dankzij de duo-fiets, kan ik vanuit huis vele kilometers maken en kom ik op nieuwe plekken. Door te leven met een beperking is mijn wereld klein, met de duo-fiets is mijn wereld groter geworden, dit is erg waardevol. De wind door mijn haren voelen waaien is een ongekend sensatie voor ieder mens!”
Aldus Gerard Wetzel, één van de eerste gebruikers en mede oprichter van Fietsmaatjes Haarlemmermeer.

Schaatst u mee??

 

Doel 2022

Schaatsen voor Sebastiaan (maat 54) en helmen voor het hele team van A.S.K.

Sebastiaan van Luijn uit Beverwijk is een enthousiaste
g-schaatser met het Sotos-syndroom. Met zijn schoenmaat 54 heeft hij de grootste schaatsen die er ooit zijn gemaakt. Alleen, de schaatsen van Sebastiaan zijn na zo’n 10 jaar trouwe dienst toe aan vervanging en natuurlijk niet zomaar te koop!

Samen met zijn Haarlemse schaatsvrienden Rick, Yara en Lucas staat er een geweldig avontuur op Sebastiaan te wachten: De Special Olympics World Winter Games 2023 in Kazan, Rusland. Helpt u mee om zijn droom uit te laten komen en een medaille te winnen in Kazan mét nieuwe schaatsen?

Sebastiaan en zijn schaatsvrienden zijn lid van Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland (ASK). Deze stichting schaatst al bijna 35 jaar met mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Iedere zaterdagochtend staan de vrijwilligers met meer dan 20 gehandicapten schaatsvrienden op het ijs, waarbij plezier, zelfvertrouwen en saamhorigheid voorop staat. Om de gehandicapten veilig te laten schaatsen is het van belang dat zij goede beschermingsmaterialen hebben. Een helm is hierin onmisbaar!

Op 6 maart 2022 wordt traditiegetrouw de Lastige Lijven Toer Tocht gereden. Met de opbrengst van de gesponsorde rondjes kunnen er nieuwe schaatsen voor Sebastiaan op maat worden gemaakt zodat hij klaar is voor Kazan. Daarnaast kunnen er nieuwe helmen voor zijn teamgenoten aangeschaft worden.

Schaatst u mee?

 

Doel 2020

Help Ricardo aan een nieuwe rolstoelbus 

Ricardo de Wit uit Vijfhuizen is 35 jaar oud en is als gevolg van een aneurysma nierpatiënt geworden waardoor hij drie keer per week moet dialyseren in het ziekenhuis. Hierbij komt, dat hij een dwarslaesie heeft overgehouden aan een operatie. Sinds vijf jaar zit deze jonge man in een rolstoel en ondergaat hij jaarlijks operaties om verslechtering van zijn situatie te voorkomen. 

Voor gezonde mensen zoals u en ik, is  het vanzelfsprekend om op de fiets te stappen voor boodschappen, om ‘spontaan’ bij vrienden of familie op bezoek te gaan. Helaas is dit voor Ricardo de Wit niet het geval. Hij brengt veel tijd door met de dialyse en als hij boodschappen wil doen, een bezoek wil brengen aan familie of gewoon even naar het strand of bos wil, dan is hij afhankelijk van een chauffeur die hem in een aparte rolstoelbus kan verplaatsen. Een aneurysma (een verwijding in een deel van het vatenstelsel) kan iedereen overkomen. De gevolgen hiervan kunnen dodelijk zijn. Ricardo heeft de gevolgen overleefd, echter is zijn leven niet meer wat hij gewend was. Eenvoudige dingen, zoals boodschappen doen, een frisse neus halen of even bij familie op bezoek is niet vanzelfsprekend. Door zijn dwarslaesie en rolstoel is hij afhankelijk van anderen om zich te verplaatsen. Een rolstoelbus zou hem deze vrijheid kunnen teruggeven.

Wij van schaatsvereniging Mooie Nel en Vijfhuizen Schaatst, gunnen Ricardo de vrijheden die wij ook hebben. Daarom stappen wij op zondag 1 maart voor hem op het ijs en rijden wij gesponsord onze rondjes, zodat hij binnenkort een rolstoelbus kan aanschaffen!

Om direct te sponsoren: https://supp.to/schaats-voor-rolstoelbus#register/  

 

Doel 2019

Een SnoGo Skibike voor Hollandheim AU

In 1970 besloot een aantal vrijwilligers van de speeltuinvereniging Nieuwendammerham uit Amsterdam-Noord een vakantiehuis te gaan bouwen in Au, de plek waar ze al jaren kampeervakanties organiseerden. Dat werd het Hollandheim, waar de Stichting vervolgens haar vakanties organiseerde.
In 1985 werd dit vakantiehuis aangepast en daarna meerdere malen volledig gemoderniseerd. Twee keer per winter organiseren de vrijwilligers van de Stichting zelf een wintersportreis voor mensen met een handicap, met verblijf in het huis.
Het Hollandheim ligt in het plaatsje Au op 830 meter hoogte in het Bregenzerwald – Grosses Walsertal Lechtal. Kijk voor meer informatie op www.hollandheim.eu

De stichting is bezig met aangepaste SnoGo Skibikes, zodat de sporters daarmee veilig zelfstandig of onder begeleiding de pistes af kunnen. Zo’n aangepaste SnoGo Skibike kost €  1799.

De LLTT Commissie 2019 vindt dit een prachtig doel wil Stichting Vakantieverblijven Nieuwendammerham graag helpen om de aanschaf van SnoGo Skibikes voor het Hollandheim mogelijk te maken.

We rekenen op u, doe uw best om u zoveel mogelijk te laten sponsoren, zodat we minimaal 1 SnoGo Skibike voor het Hollandheim kunnen aanschaffen.