Nieuws

Nieuws

LLTT 2018 schaatst voor een RaceRunner voor Leiden Atletiek. Een RaceRunner is een soort driewiel race loopfiets waarmee de atleet loopt of rent, zonder pedalen, maar wel met een zadel en een borststeun (foto). De fietsen zijn geschikt voor kinderen, die afhankelijk zijn van een rolstoel, een rollator of heel moeizaam lopen. Met de RaceRunner gaat er een wereld voor ze open.
Kijk naar Wat is RaceRunning en het mooie filmpje “Verhaal 38: De RaceRunner “op www.racerunning.nl

Doel LLTT 2018 gehaald.

Zondagmorgen 4 maart 2018, 07.30 uur vertrek uit Noordwijk naar IJsbaan Haarlem voor de 24e Lastige Lijven Toertocht.
Prachtig weer, weinig wind, zonnetje en temperatuur rond het vriespunt. Straks gaan alle natuurijsbanen in de regio open!
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

Onderweg worden schaatsers op het ijs gesignaleerd, een prachtige schaatsdag op natuurijs is in het vooruitzicht.
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

Op IJsbaan Haarlem is het verdacht rustig, bijna de hele Schaatsgroep Ter Aar is afwezig. Schaatsen op de Langeraarse plas??
ALS DAT MAAR GOED GAAT met de LLTT 2018

De hulptroepen komen rond 8 uur binnen en trekken zich nergens iets van aan. Eerst een bakkie en dan krentenbrood smeren, mandarijnen en bananen pellen, de verzorgingspost opbouwen en de Mini-cabriolet op het middenterrein zetten. Die is voor een cabrio-weekeind veiling later op de dag, gesponsord door Van Poelgeest BMW Noordwijk.

In recordtijd is alles klaar en kan er nog wel een bakkie worden gedaan voordat het feest gaat beginnen.

De kassa gaat wat eerder open en om 9.30 uur is het al aardig druk, veel bekende gezichten bij de inschrijving.

HET GAAT VAST GOEDKOMEN met de LLTT 2018

Om 9.40 uur wordt de deelnemers gevraagd zich te verzamelen voor het startschot. George legt eerst nog even uit hoe het met de veiling voor het cabrio-weekend gaat en dan wordt Ben van der Hoort naar voren geroepen voor het startschot van de 24e LLTT.
Ben is een heel speciale schaatser, hij heeft al meer dan 50 Alternatieve Elfstedentochten gereden, dat is 10.000 km, in Oostenrijk, maar ook in Japan. Hij zou dit seizoen zijn 50e doen op de Weissensee, maar moest na 170 km op last van de EHBO stoppen nadat eerst een aantal hechtingen in zijn kin waren aangebracht. Een hele delegatie familie en vrienden waren afgereisd om hem te huldigen, dat moet nu volgend seizoen gaan gebeuren.
Ben schoot het peloton enthousiast weg met wel 2 startschoten, eigenlijk het signaal voor een valse start. Er kwam niemand terug.

Het was wel wat stiller dan anders, maar het enthousiasme was er niet minder om. De IJsmeesters zorgden voor een perfect gladde ijsvloer, waar je absoluut niet doorheen kon zakken. Voor een mooie indruk van de tocht kunt u de Foto’s 2018 bekijken op deze site, die zijn vakkundig geschoten door onze fotograaf Jose van Steijn, waarvoor dank.

Om 11.00 uur kwam het Shantykoor van De Zilk in actie, gesponsord door Ditoplant export bv en Maartens Café en werd het pas echt gezellig op de baan. Zij hebben later op de dag in Maartens Café opgetreden en het dak van het restaurant er bijna afgezongen, kortom feest.

De dames van de verzorgingspost hebben het eveneens naar hun zin gehad, veel blije deelnemers die genoten van het lekkerste krentenbrood van de Bollenstreek, gemaakt door Oerbakker De Witt uit Noordwijk, de drank en de uitstekende erwtensoep van Maartens Café, fruit, worst, kaas en snoep gesponsord door George en Jose van Steijn en Willem en Coby Guyt, het ging er in als koek, snijkoek, die was er ook.

Rond twee uur waren de meeste deelnemers wel klaar. De laatste binnenkomer was Peter Choufoer, hij ging voor de 250 ronden en heeft die in stijl volbracht, op het eind ondersteund door andere deelnemers waarvan er enkele al 250 ronden op hadden zitten. Ook Peter heeft met zijn actie een mooi sponsorbedrag binnengehaald.

De veiling van het cabrio-weekend, de winnaar kan kiezen voor de Mini of een BMW cabrio, werd professioneel door spreekstalmeester George van Steijn gedaan en bracht een mooie € 200 op.

Ondanks wat minder deelnemers is het beoogde bedrag voor de RaceRunner voor Leiden Atletiek gehaald, dat komt doordat er veel is gesponsord. Er is meer aan sponsorgeld binnengekomen dan aan kaartverkoop en daar zijn we heel blij mee.
Het doel is bereikt, Leiden Atletiek kan straks aan wedstijden met de RaceRunner meedoen, bekijk de video op www.racerunning.nl en zie wat dat voor die kinderen doet.

Wij willen alle deelnemers, sponsors, hulptroepen, medewerkers en directie van IJsbaan Haarlem en Maarten Dam van Maartens Café hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage zodat dit mooie doel verwezenlijkt kon worden.
HET IS HELEMAAL GOEDGEKOMEN met de LLTT van 2018!

LLTT 2019 is een jubileumjaar, dat betekent dat we weer een heuse Elfstedentocht van 200 km gaan organiseren, 500 ronden, duizend bochten!
Op de lijst bij FEITEN & CIJFERS onderaan, vindt u 7 deelnemers die deze monstertocht al 2 keer hebben gereden, in 1999 en in 2009. Benieuwd of zij die tocht nog eens kunnen uitrijden in 2019, jawel, 20 jaar later!!
Ga de uitdaging aan, probeert u het zelf ook en verdien een plaats op de erelijst van de Sterksten der Sterken!