Nieuws

Nieuws

Crowdfunding voor derde duofiets Fietsmaatjes Haarlemmermeer  

Sociaal contact, bewegen en lekker buiten zijn. Het is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom maaktFietsmaatjes Haarlemmermeer fietsritten mogelijk voormensen met een beperking. Vanwege grote belangstelling wil de organisatie graag een derde elektrische duofietsaanschaffen. Om dit mogelijk te maken loopt er nog tot vrijdag 10 maart een grootschalige crowdfunding-actie.

Fietsmaatjes heeft momenteel twee duofietsen waarmee gasten en vrijwilligers samen fietstochten maken. Debelangstelling is zo groot dat er veel behoefte is aan een derde. Vandaar de crowdfundingactie, die als doel heeft om 7.000 euro op te halen. Als dit bedrag wordt opgehaald zorgt Uniek Sporten voor een extra bonus bovenop dit bedrag! Met een derde fiets kunnen nog meer mensen van het fietsen genieten.

Onderdeel van de crowdfundingactie is onder meer de Lastige Lijven Toer Tocht, die Schaatsclub Mooie Nel elk jaar organiseert op de eerste zondag in maart, op de kunstijsbaan in Haarlem. Op 5 maart is het weer zover, tussen 09.45 en 13.30 uur kan geschaatst worden voor het goede doel.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het evenement voor slechts €10, te betalen in contanten bij inschrijving in de hal van de ijsbaan. Om de prestatie extra glans te geven, kunnen deelnemers ook een sponsorkaart verkrijgen, waarop vrienden, familie, relaties en buren een sponsorbedrag kunnen invullen voor het aantal ronden dat de deelnemer denkt te halen. Deelnemers kunnen kiezen uit 50, 100, 150 of meer ronden.

Speciaal voor kinderen en mensen met een beperking kunnen schaatsers op de binnenbaan 10 aanmoedigingsrondjes rijden. Er is daarbij ook een heuse stempelpost. De tocht eindigt om 13:30 uur. Om 13.45 uur wordt het resultaat van de gezamenlijke inspanning bekend gemaakt en de cheque overhandigt aan de voorzitter van Fietsmaatjes Haarlemmermeer.

Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit alleen niet (meer) kunnen. Bijvoorbeeld voor ouderen, mensen met een beperking of mensen met dementie. Ook mensen die zich eenzaam voelen en van fietsen houden kunnen bij Fietsmaatjes terecht. Zij zijn de gasten.

De comfortabele duofietsen hebben elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger fietst en stuurt, en de gast kan meetrappen als hij of zij dat wilt. Door Fietsmaatjes hebben de gasten en vrijwilligers meer sociale contacten, zijn zij vaker buiten en zijn zij meer in beweging. Samen lekker fietsen en genieten!

Meer informatie op de website: www.Fietsmaatjeshaarlemmermeer.nl of www.lltt.nl

Voor de crowdfundingactie: https://www.unieksporten.nl/crowdfunding/880/aankoop-elektrische-duofiets


Verslag LLTT 2022

Beste sponsor LLTT

We did it……er is  € 5416,= opgehaald voor de nieuwe maat 54 schaatsen voor Sebastiaan, en helmen voor het hele A.S.K.-team. Het doel is zelfs overtroffen waardoor LLTT de vier deelnemers aan de Special Olympic Games een mooi bedrag aan zakgeld kunnen meegeven.

Hierbij willen wij je hartelijk bedanken voor de bijdrage. Daarnaast ook dank aan de 176 schaatsers die hun bijdrage bij elkaar hebben geschaatst. Iedereen was ook erg blij met de gesponsorde, goed gevulde ‘koek en zopie,’ iedereen nam daar gretig aftrek van. De aanmoediging langs de baan door het dweilorkest De Schuimkragen en muziekvereniging Eensgezindheid maakte de rondjes voor iedereen met een lastig lijf weer wat makkelijker. Met als resultaat een LLTT medaille.

Het evenement werd met veel enthousiasme afgesloten met de symbolische overhandiging van de cheque aan Sebastiaan van het A.S.K.-team. Kijk voor een impressie van de dag op: foto’s LLTT 2022.  In de bijlage vind je twee artikelen die het Haarlems Dagblad heeft gepubliceerd. Deel deze vooral via social media. Hoe meer bekendheid, hoe succesvoller wij volgend jaar de LLTT met elkaar weer mogen organiseren voor sporters met een beperking.

Heb je vragen of suggesties. Laat het ons weten. Fijne zomer en tot volgend schaatsseizoen.

Namens de stichting A.S.K. en de organisatie van de LLTT.

Verslag LLTT 2019

Zondag 3 maart 2019 was een dag met een gouden randje.
Om 05.30 uur druppelden de eerste deelnemers aan de LLTT 2019 binnen. Maarten had de koffie klaar en Fenna, de IJsmeester van dienst had de baan al gedweild. Die lag er uitnodigend en spiegelglad bij.

Schaatsen aan, de blauwe LLTT-helmcaps op de helm zien te krijgen en naar buiten. Dickij en Jose hadden het er druk mee. Martijn moest zich helaas afmelden met een blessure en Peter met griep, beiden hadden zwaar de pest in. Margriet neemt de plaats van Peter in, dapper!

Om 06.00 uur werden de 22 deelnemers weggeschoten, een prachtig gezicht om de 2 groepen, een  snelle en een wat langzamere, op de verder lege ijsbaan te zien rijden. Er zijn een paar fraaie foto’s van gemaakt door Jose.

Krentenbrood van Oerbakker De Witt smeren, mandarijnen en bananen van George en Jose pellen, kaas, worst en snoep van Willem en Coby klaarleggen, stand opbouwen, foto’s van “Doel 2018” en “Doel 2019”ophangen en de inschrijfpost inrichten.
Om 07.30 komt IJsclub Ter Aar de baan op, met ontzag wordt er gevraagd “zijn die om 06.00 uur gestart en moeten ze 500 ronden??” Ja dus.
De deelnemers met de blauwe LLTT helmcaps gaan stug door met hun rondjes, ze schieten lekker op.
Helaas breekt Bertus tussen IJlst en Sloten de brug van zijn schaats, met een valpartij als gevolg. Bertus is bijna ontroostbaar, maar gelukkig heeft Ben nog een paar schaatsen in de auto liggen, toevallig ook nog in de goede maat. Na de wissel gaat Bertus dapper aan de tocht verder, achterstand zo’n 35 ronden.

Sneek werd gepasseerd na 42 minuten, IJlst na 54 minuten, Sloten om 07.30 uur, Hindelopen om even over negenen. De rijders van IJsclub Ter Aar en de LLTT houden goed rekening met elkaar, dat gaat prima.

Om 09.30 uur gaat de IJsbaan open en stroomt het publiek binnen. Spitsuur voor Lyda en Jose bij de inschrijfpost, het gaat lekker. Fotograaf Andre heeft inmiddels Jose afgelost en draait zijn camera warm voor de start om 09.45 uur.
Het startschot voor de 25e LLTT wordt  gegeven door Greetje ten Wolde en zo’n 80 deelnemers beginnen aan hun LLTT langs de Friese Elf Steden
De blauwe caps zijn dan al Workum voorbij en op weg naar Bolsward.

Het is lekker druk en van de regen en de wind heeft dankzij de overkapping niemand last. De stempelpost wordt druk bezocht en Maarten Dam van Maarten’s Café zorgt ervoor dat de thee en limonade regelmatig wordt aangevuld. Ook het krentenbrood, ontbijtkoek, worst, kaas en snoep vinden gretig aftrek. Coby, Greetje Ellen, Irene en Stiena hebben het er druk mee.

Even over half elf heeft blaasorkest Eensgezindheid uit Halfweg zich geïnstalleerd in de bocht bij de kleedkamers. Die doen geen half werk, wat een leuk orkest en wat een geweldige sfeer weten die te maken.
Rond 10 uur zijn de blauwe caps Bolsward gepasseerd, halverwege dus, en worden op de tonen van Eensgezindheid aangemoedigd voor de tweede heft van de monstertocht over 500 ronden met 1000 bochten. De andere inmiddels 115 deelnemers kijken ondertussen hoe ver ze op de startkaart kunnen komen, wordt het Sneek, of IJlst of toch maar door naar Sloten of Bolsward. Er wordt zichtbaar genoten.

Intussen heeft Charles Boll zich gemeld bij de organisatie, Charles is vertegenwoordiger van het Hollandheim en de SnoGo Skibikes, het doel waarvoor we vandaag allemaal schaatsen
Charles is onder de indruk van het evenement en als we om 11 uur uit de kasopbrengst en de vele donaties uitrekenen dat er al voldoende binnen is voor een SnoGo Skibike is hij helemaal in de wolken. En we zijn er nog niet, er komt regelmatig nog meer binnen.

Om twaalf uur is er erwtensoep van Maarten, die is zo lekker dat het bijna niet bij te scheppen is, dat is natuurlijk ook wel een beetje omdat iedereen haast heeft om weer verder te gaan, maar lekker is ie.

De blauwe caps zijn dan al Franeker voorbij en op weg naar Dokkum, een vreselijk lang stuk van 120 ronden, 240 bochten en die gaan steeds moeizamer en steeds meer pijn doen.

De sfeer blijft prima, Eensgezindheid speelt heerlijke muziek en de schaatsers genieten, de organisatie ook. We tellen 137 deelnemers en er komen veel donaties binnen.

Enkele schaatsers hebben zich flink laten sponseren, maar ook de vele spontane giften van 10, 20 en 50 Euro doen de teller flink oplopen. Om 13.00 uur zijn er twee blauwe caps binnen, Jurgen en Wim beide van IJVL, kanjers zijn dat, wat een mooie prestatie. De wat minder snelle blauwe caps zijn dan Dokkum voorbij en op weg naar Leeuwarden. Zij komen binnen tussen 13.10 en 14.10 uur. De laatste groep rijdt gezamenlijk naar de eindstreep en komt om 14.40 uur binnen.
Ze zijn kapot, maar dat is na een knuffel van de verzorgingspost en een paar biertjes snel over en komen de sterke verhalen los.

Inmiddels is de kas opgemaakt en wordt de opmerking gemaakt dat we bijna twee SnoGo Skibikes kunnen aanschaffen. Vraagt een tafelgenoot: hoeveel kom je tekort dan? Eh, 480 Euro. “Vul ik het aan” is het antwoord, “het zou lullig zijn als jullie er geen twee van kunnen maken” Waar vind je nog zulke mensen?? Bij schaatsers die de LLTT en de G-sport een warm hart toedragen denken we.

De 25eLLTT was er dus een met een gouden randje, 137 deelnemers en een opbrengst van €3600
Er kunnen dus twee SnoGo Skibikes worden aangeschaft voor het Hollandheim, www.hollandheim.eu iedereen heeft het prima naar zijn zin gehad.

Het was ook de laatste LLTT georganiseerd door de huidige commissie, na 20 jaar wordt het tijd om het stokje over te dragen aan….??? We wachten met spanning af of het een vervolg krijgt.

De LLTT commissie wil graag alle deelnemers en sponsors bedanken voor hun bijdrage. Naast de deelnemers willen we directie en medewerkers van IJsbaan Haarlem bedanken voor de prettige en soepele medewerking. Maarden Dam en zijn medewerkers van Maarten’s Caféwillen we bedanken voor zijn sponsoring en ongekende service, zonder zijn inzet zou de LLTT een stuk minder gezellig zijn. Maarten sponsort naast drank en erwtensoep ook samen met Ditoplant het orkest en daar zat zeker muziek in!

Dank aan alle hulptroepen die geheel belangeloos opdraven om de dag soepel te laten verlopen, Greetje, Ellen, Irene, Coby, Jose, Stiena, Lyda, Dickij, Margriet, Willem, George, Peter en Andre hartelijk dank.
Zonder inzet van al deze mensen en organisaties is zo’n dag onmogelijk te realiseren.
Mede namens de G-sporters hartelijk dank daarvoor.