Doel

Doel

Doel 2020

Help Ricardo aan een nieuwe rolstoelbus 

Ricardo de Wit uit Vijfhuizen is 35 jaar oud en is als gevolg van een aneurysma nierpatiënt geworden waardoor hij drie keer per week moet dialyseren in het ziekenhuis. Hierbij komt, dat hij een dwarslaesie heeft overgehouden aan een operatie. Sinds vijf jaar zit deze jonge man in een rolstoel en ondergaat hij jaarlijks operaties om verslechtering van zijn situatie te voorkomen. 

Voor gezonde mensen zoals u en ik, is  het vanzelfsprekend om op de fiets te stappen voor boodschappen, om ‘spontaan’ bij vrienden of familie op bezoek te gaan. Helaas is dit voor Ricardo de Wit niet het geval. Hij brengt veel tijd door met de dialyse en als hij boodschappen wil doen, een bezoek wil brengen aan familie of gewoon even naar het strand of bos wil, dan is hij afhankelijk van een chauffeur die hem in een aparte rolstoelbus kan verplaatsen. Een aneurysma (een verwijding in een deel van het vatenstelsel) kan iedereen overkomen. De gevolgen hiervan kunnen dodelijk zijn. Ricardo heeft de gevolgen overleefd, echter is zijn leven niet meer wat hij gewend was. Eenvoudige dingen, zoals boodschappen doen, een frisse neus halen of even bij familie op bezoek is niet vanzelfsprekend. Door zijn dwarslaesie en rolstoel is hij afhankelijk van anderen om zich te verplaatsen. Een rolstoelbus zou hem deze vrijheid kunnen teruggeven.

Wij van schaatsvereniging Mooie Nel en Vijfhuizen Schaatst, gunnen Ricardo de vrijheden die wij ook hebben. Daarom stappen wij op zondag 1 maart voor hem op het ijs en rijden wij gesponsord onze rondjes, zodat hij binnenkort een rolstoelbus kan aanschaffen!

Om direct te sponsoren: https://supp.to/schaats-voor-rolstoelbus#register/  

 

Doel 2019

Een SnoGo Skibike voor Hollandheim AU

In 1970 besloot een aantal vrijwilligers van de speeltuinvereniging Nieuwendammerham uit Amsterdam-Noord een vakantiehuis te gaan bouwen in Au, de plek waar ze al jaren kampeervakanties organiseerden. Dat werd het Hollandheim, waar de Stichting vervolgens haar vakanties organiseerde.
In 1985 werd dit vakantiehuis aangepast en daarna meerdere malen volledig gemoderniseerd. Twee keer per winter organiseren de vrijwilligers van de Stichting zelf een wintersportreis voor mensen met een handicap, met verblijf in het huis.
Het Hollandheim ligt in het plaatsje Au op 830 meter hoogte in het Bregenzerwald – Grosses Walsertal Lechtal. Kijk voor meer informatie op www.hollandheim.eu

De stichting is bezig met aangepaste SnoGo Skibikes, zodat de sporters daarmee veilig zelfstandig of onder begeleiding de pistes af kunnen. Zo’n aangepaste SnoGo Skibike kost €  1799.

De LLTT Commissie 2019 vindt dit een prachtig doel wil Stichting Vakantieverblijven Nieuwendammerham graag helpen om de aanschaf van SnoGo Skibikes voor het Hollandheim mogelijk te maken.

We rekenen op u, doe uw best om u zoveel mogelijk te laten sponsoren, zodat we minimaal 1 SnoGo Skibike voor het Hollandheim kunnen aanschaffen.